وردپرس چیست؟

در نخستین جلسه از سلسله آموزش های طراحی وب سایت با وردپرس ابتدا می خواهیم با وردپرس بیشتر آشنا بشیم. ببینیم اصلا چی هست و به چه دردی می خوره. 😀
خوب بهتر می دونم تا پیش از بحث در مورد وردپرس با چند تعریف آشنا بشیم.
سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System به اختصار CMS: همونطور که از اسمش پیداست برای مدیریت محتوا کاربرد داره. در واقع یک وبسایت متشکل هست از تعداد زیادی صفحه. حالا شما می تونید یک وب سایت استاتیک داشته باشید، یعنی اینکه برای بروز رسانی اون هر دفعه در کد نویسی html اون دست ببرید و ویرایشش کنید. اما با استفاده از یک CMS شما می تونید یک وب سایت داینامیک داشته باشید، یعنی نحوه چیدمان و قالب و پوسته صفحاتتون رو از پیش تعیین کنید و سپس خود CMS با هر بار بروز رسانی سایتتون صفحات رو ویرایش و بروز می کنه! خوب پس قطعا خیلی کاربردیه!
سیستم وبلاگ ساز یا Blogging System: یک سیستم شبیه به CMS هست که عمده کاربردش برای ایجاد یک وبلاگ ساده هستش. البته به روی هاست نه در سیستم های وبلاگدهی همچون بلاگفا و غیره.
حالا که با این دو تعریف آشنا شدیم وقتشه خود وردپرس رو تعریف کنیم:
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (به خاطر انعطاف پذیری و افزونه ها و پوسته های بسیار اون) و یک سیستم وبلاگ ساز (به خاطر آسونی کار با اون) محسوب میشه. پروژه وردپرس در سال ۲۰۰۳ کلید خورد. مت مولنوگ در سال ۲۰۰۳ به همراه یکی از دوستانش اسکریپت متن باز b2 که یک سیستم وبلاگ ساز بود رو ویرایش کردند و وردپرس متولد شد. اما بعد ها به حدی کدنویسی وردپرس تغییر یافت که دیگه نمیشه بگی ویرایشی از اون اسکریپته. در حال حاضر ۶۶ درصد از تمامی وب سایت های دنیا با وردپرس راه اندازی شده! ۲۵ هزار افزونه برای اون وجود داره، و در حدود ۲۰۰۰ قالب رایگان داره! از جمله وب سایت های معروفی که از وردپرس استفاده می کنند میشه به: Intel, CNN, Nikon, Adobe, Yahoo!, Dell, Nokia و ebay اشاره کرد.
وردپرس به شما کمک می کنه تا وب سایت خودتون رو به آسونی مدیریت کنید و براحتی محتوای اون رو بروز کنید. وردپرس انعطاف پذیری بی نظیری داره و از این رو اولین گزینه برای طراحی وب سایت های شرکتی محسوب میشه.

طی جلسات آینده همونطور که وعده داده شده بود مطالب آموزشی سلسله وار وردپرس که دارای سرفصل های : نصب وردپرس، امنیت در وردپرس، نوشته ها و برگه ها، دیدگاه ها، کاربران، ابزار های وردپرس، تنظیمات وردپرس، وردپرس فارسی، کار با پوسته ها، کار با افزونه ها، شخصی سازی وردپرس، طراحی پوسته وردپرس و طراحی افزونه وردپرس قرار میگیره و در خلال اون ها هم گاه گاه آموزش هایی بسیار حرفه ای برای کاربران حرفه ای و طراحان وب قرار میگیره تا این بخش برای همه نوع مخاطبی مناسب باشه.
تا جلسه بعد.. البته فراموش نکنید هاستتون برای جلسه بعد آماده باشه چون می خواهیم نصب وردپرس رو آغاز کنیم!

نظرات و دیگر موارد
اگر این قالب را دوست دارید امتیاز دهید :
یک دیدگاه نوشته شده است! می توانید دیدگاه خود را بنویسید

  1. با تشکر از شما .